Pelaamisen eri muodot

Pelaaminen on harrastuksena mitä monipuolisin. Tekeminen on mielenkiintoista ja pelit ovat mielikuvituksellista. Verkon kautta saa yhteyden ystäviin nopeasti ympäri maailman. Näiden lisäksi ohjattu pelaaminen kehittää monia hyödyllisiä arjen taitoja.

OHJATTU PELAAMINEN

Ohjatulla pelaamisella tarkoitetaan säännöllistä pelaamista, jota harrastetaan usein peliryhmissä kavereiden kanssa. Ohjattu pelaaminen sisältää usein erilaisia ryhmätehtäviä, jotka kehittävät nuorten kommunikaatio- ja ryhmätyöskentelytaitoja. Pelaaminen voi olla myös täysin kilpailullista sekä tavoitteellista niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Tällöin usein pyritään parhaaseen pelilliseen suoritukseen pelkän hauskanpidon sijaan. Useimmiten ohjattu pelaaminen on kuitenkin jotain tältä väliltä - nuoret pelaavat yhdessä opetellen tärkeitä arjen taitoja samalla rennosti kilpaillen.
TUTUSTU PELIKERHOIHIN

PELAAMISEN HYÖDYT

KIELITAITO
Pelien kielenä toimii useasti englanti, joka puolestaan laittaa pelaajat ajattelemaan vieraita sanoja ja etsimään niille merkityksen.
SILMÄN JA KÄDEN YHTEISTYÖ
Pelatessa käytetään aktiivisesti molempia käsiä. Toinen käsi liikuttaa hiirtä joka puolestaan liikuttaa pelaajaa, kun taas toinen suorittaa erilaisia pelinsisäisiä komentoja pelaajan. Jotta pelaaja voi tietää mihin liikkua ja milloin suorittaa mitäkin komentoja, tulee hänen ensin analysoida tilanne ja tehdä päätökset näköaistin perusteella.
ONNISTUMISET
Pelit ovat usein haastavia ja niissä voi olla tavoitteena saavuttaa jokin taso tai päästä paikasta X paikkaan Y tietyssä ajassa. Haastavan tehtävän ratkaistuaan pelaajat saavat usein jonkin pelinsisäisen palkinnon ja kokevat luonnollisesti onnistumisen tunnetta ja kehitystä.
KOMMUNIKAATIO
Etenkin joukkuepelit kehittävät kommunikaatiota jopa huomaamatta, sillä tiukoissa tilanteissa on tärkeää artikuloida asiat selvästi ja ytimekkäästi. Pelatessa tiedon määrä voi olla valtava, jolloin pelaajat oppivat nopeastikin suodattamaan tilanteesta vain tärkeän tiedon ja kommunikoimaan asian nopeasti tiimikavereilleen.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mikä on Incoach?

Incoach Oy on vuonna 2018 perustettu elektronisen urheilun valmennuksia tarjoava yritys. Palveluihimme kuuluvat pelikerhot, pelileirit ja elektronisen urheilun opinnot oppilaitoksiin.

Mitä on esports?

Esports eli elektroninen urheilu on tietokoneella, konsolilla tai älylaitteella harjoitettavaa kilpailullista pelaamista. Sitä voidaan harrastaa yksilönä tai joukkueessa riippuen pelistä ja pelimuodosta. Esportsia voi harrastaa kuka tahansa laitteen omaava internetin välityksellä. Pelaamisesta tulee kilpailullista kun pelataan muita pelaajia vastaan kilpailullisessa ympäristössä, kuten turnauksessa tai liigassa. Kaikki pelaaminen ei ole e-urheilua, vaan harrastepelaamisesta tulee urheilua siinä vaiheessa, kun aletaan kilpailla tavoitteellisesti muita vastaan.

Mitä asioita valmennukset pitävät sisällään?

Valmennukset toteutetaan yksin tai ryhmissä. Sisältö vaihtelee suuresti pelin ja taitotason mukaan. Valmennus voi sisältää esim. yksilötaitojen sekä tiimityöskentelyn kehittämistä, tai taktiikoiden oppimista ja hiomista.

Keitä Incoachin valmentajat 
ovat?

Incoachilla toimivat alan kovimmat ja kokeneimmat esports-valmentajat, joista useat omaavat pitkän peli- ja koulutustaustan. Tehtäviin kiinnitetään valmentajat tapauskohtaisesti valmennettavan pelin ja osallistujien taitotason perusteella.

Missä ja miten valmennuksia järjestetään?

Lähes kaikki valmennuksemme hoidetaan verkon välityksellä etätyökaluja avuksi käyttäen. Tarvittaessa valmennukset voidaan järjestää myös paikan päällä - tavallisimpia tällaisia tilanteita ovat erilliset tapahtumat kuten leirit.

Mitä laitteistoa osallistuminen valmennuksiin vaatii?

Valmennuksiin osallistuminen vaatii tietokoneen tai konsolin, valmennettavan pelin valmiiksi asennettuna kyseiselle laitteelle, Discord-ohjelman sekä kuulokkeet ja mikrofonin. Huom! Mikäli osallistut konsolilla, viestintäsovellus Discordia varten tarvitset älypuhelimen tai vastaavan laitteen, sillä useimmat konsolit eivät tue Discordia.

Järjestetäänkö erillisiä valmennusleirejä?

Kyllä. Incoach järjestää vuosittain valmennusleirejä eri koulutusalan toimijoiden kanssa. Leirien yhteistyökumppaneina mm. JAMK, Muurlan Opisto ja Nuorten Porvoo.

Miten pelien ikärajoja noudatetaan valmennuksissa?

Noudatamme valmennuksissa pelien virallisia ikärajoja. Täysi-ikäisen ohjaajan ollessa läsnä voidaan soveltaa kuvaohjelmalain mukaista kolmen (3) vuoden joustoa. Tällöin esimerkiksi Fortnite-valmennukseen (ikärajaltaan 12-vuotta) voi osallistua kuvaohjelmalain nojalla kaikki yli 9 vuotiaat nuoret.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram