Pelaa optimaalisesti! – Vinkit pelaajana kehittymiseen ja terveellisempiin elämäntapoihin

Kirjoittanut Toivo Lehtinen
 20 syyskuun, 2022
Pelaaminen on täällä jäädäkseen - Tässä muutama vinkki joilla sinusta tulee parempi, monipuolisempi, ja terveellisempi pelaaja!

Pelaa optimaalisesti - Pelaaminen on alati kasvava tapa harrastaa, tehdä töitä, tai rentoutua. Tapa, miten useimmat ihmiset lähestyvät pelaamista on täysin normaalia, harrastuksena muiden lailla. Jos koet, että haluaisit joskus tehdä töitä pelaamisen parissa, tai sinulla on ongelmia ajan hallinnoimisen kanssa pelaamisen takia, nämä vinkit voivat olla sinulle!

Me täällä Incoachilla haluamme pelaamisen näkyvän jokaisen opinnoissa ja elämissä, ja pelaaminen itsessään opettaa muun muassa käden ja silmän yhteistyötä, kielitaitoa, kriittistä ajattelua, ja kommunikaatiotaitoja. Elämän muiden velvotteiden ja pelaamisen tasapainottelu on hankalaa ja pelaaminen voi olla liiankin addiktoivaa, tästä syystä kokosimme alle muutamat vinkit optimaalisempaan harjoitteluun ja pelaamiseen.

Pelaaminen optimaalisesti paitsi tekee sinusta paremman pelaajan, mutta myös antaa aikaa terveellisemmille elämäntavoille ja muille velvollisuuksille päivän aikana. Pelaa optimaalisesti alla olevien vinkkien avulla!

Sano ei pitkille pelisessioille! – Niille meistä, jotka löydämme itsemme yömyöhään asti pelaamassa, joidenkin asioiden täytyy muuttua. Pitkiä aikoja saman pelin pelaaminen häiritsee keskittymiskykyä ja pelissä parantumista.

Aivosi menevät pitkien pelisessioiden aikana helposti autopilotille, joka haittaa keskittymiskykyäsi ja et ajattele peliä enää kehittymisen kannalta. Taistelussasi autopilot-moodia vastaan muista pitää taukoja, etsi omia rajojasi ja kokeile jotain uutta jokaisella kierroksella.

League of Legendsin näkökulmasta mieti ennen jokaista peliä sitä, miten sinä voit pelata pelin optimaalisesti, ja miten tiimisi tulee voittamaan pelin. CS:GOssa tai Valorantissa voit vaihtaa paikkaa jokaisella kierroksella, kunhan kasvatat tietoisuutta omasta pelaamisestasi. Kysy itseltäsi jatkuvasti miksi teet tietyn asian pelissä, ja silloin kun et enää löydä kysymykseen vastausta, voi olla aika pelisession lopettamiselle.

Syö ja nuku paremmin. – Ei ole yllätys että ammattiurheilijat noudattavat tarkkaa syömisrutiinia ja dieettejä joka paitsi auttaa heitä keskittymään paremmin, mutta myös parantaa heidän harjoitteluaan. Pelaamiseen ei välttämättä tarvitse lihaksia tai fyysistä kestävyyskykyä, mutta hyvä dieetti ja monipuolinen ruokavalio parantaa keskittymiskykyä ja reaktioaikaa ja sitä myötä parantaa pelaamistasi.

Sama pätee nukkumiseen, ihminen tarvitsee keskimäärin 7-9 tuntia unta päivässä, ja tähän tulee tähdätä myös pelaajana. Hyvin syömisen ja nukkumisen positiiviset efektit ovat nopea havaita, ja pelikokemuksesi paranee varmasti.

Liiku enemmän. – Ammattiurheilijoiden ja ammattipelaajien vaatimusten välillä ei ole enää väittelyä, molemmat vaativat todella paljon taitoa ja harjoittelua. Vaikka pelaaminen ei itsessään vaadi valtavaa fyysistä voimaa, tutkimukset ovat todenneet kuntoilun parantavan henkistä hyvinvointia.

Liikunta tuo vakautta ja rutiineja, jotka auttavat jaksottamaan päivää, eivätkä pelisessiot mene liian pitkäksi. Pelkkä 30-minuutin kävely ulkona päivittäin auttaa sinua keskittymään paremmin pelaamiseen ja parantaa henkistä hyvinvointiasi.

Analysoi omia pelejäsi ja tapojasi. – Sen sijaan, että menisit suoraan uuteen peliin, ota 5-10 minuuttia päivästäsi ja analysoi omaa pelaamistasi. Tähän on monia eri tapoja, mutta suositeltavaa on katsoa erityisesti omia tärkeitä tappoja tai kuolemia pelissä. Mieti katsoessasi omaa peliäsi sitä miksi ja miten sait vihollisen tapettua tai kuolit huonossa paikassa.

Analysoi omaa elämääsi ja tapojasi, mitä asioita voisit muuttaa paremmaksi? Ehkä paremman aamupalan syöminen tai enemmän veden juominen voivat olla pelintekijöitä pelissäsi.

Hanki tai ole valmentaja! – Henkilökohtaisen valmentajan hankkiminen kuntosalille auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi, ja valmentajan läsnäolo on lähestulkoon pakollista ammattiurheilussa. Toiset silmäparit jotka analysoivat peliäsi ja jotka antavat hyödyllistä kritiikkiä ja vinkkejä ovat erittäin tärkeitä suorituksellesi. Valmentaja antaa motivaatiota työskennellä kovempaa ja optimaalisemmin, ja antaa sinulle edun kilpailua vastaan.

Valmentajan hyötyjä voi olla vaikea seurata reaaliajassa, mutta pitkäjänteisen ja tuotteliaan valmennuksen jälkeen sinusta varmasti tulee parempi pelaaja kuin ennen. Valmentaja antaa sinulle uusia lähestymistapoja pelaamiseen, analysoi pelaamistasi ja auttaa sinua haastamaan itseäsi pelin sisällä. Valmentajan avulla saat myös hyödyllisiä kontakteja tulevaisuutta ajatellen!

Kun itse valmennat jotain muuta, sinusta itsestäsi tulee parempi pelaaja ”protégé effect”:in takia, opit samalla kun opetat. On hyödyllistä pyytää tuore silmäpari vierellesi joka voi antaa sinulle uusia lähestymistapoja peliin, tai pistää sinut ajattelemaan perusasioita uudelleen. Pyydä ystävää tai luokkalaista joka on kiinnostunut pelistä liittymään kanssasi ilmaiselle valmennustunnille. Se auttaa teitä molempia!

Meillä täällä Incoachilla on monia ammattivalmentajia eri peleissä jotka auttavat sinua saavuttamaan parhaan pelaajaversion itsestäsi, tutustu valmennuksiin ja löydä omasi täältä!

Lisää luettavaa

arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram