INCOACH esports-valmennusyrityksen taivalta takana 3 vuotta

Kirjoittanut Christian
 July 7, 2021
Suomen johtava esports-valmennusyritys Incoach sai alkunsa tasan 3 vuotta sitten kesäisenä iltana. Yrityksen perustajan Christianin tiedostaessa selvän puutteen alan valmennus- ja kehitysmahdollisuuksissa syntyi ajatus palvelualustasta jolla täytetään tämä tarve. Aivan eivät asiat kuitenkaan menneet putkeen ja kuten lähes kaikessa yritystoiminnassa, myös Incoachin projekteissa on ollut paljon mutkia sekä muutoksia. KAIKEN ALKU JA JUURI Christianin vielä […]

Suomen johtava esports-valmennusyritys Incoach sai alkunsa tasan 3 vuotta sitten kesäisenä iltana. Yrityksen perustajan Christianin tiedostaessa selvän puutteen alan valmennus- ja kehitysmahdollisuuksissa syntyi ajatus palvelualustasta jolla täytetään tämä tarve. Aivan eivät asiat kuitenkaan menneet putkeen ja kuten lähes kaikessa yritystoiminnassa, myös Incoachin projekteissa on ollut paljon mutkia sekä muutoksia.

KAIKEN ALKU JA JUURI

Christianin vielä pelatessa kilpailullisesti ja hänen joukkueensa etsiessä valmentajaa bootcampille, ilmeni selvä haaste sopivan koutsin löytämisessä. Ilman laajaa verkostoa ja läheisiä kontakteja, oli kyseisen joukkueen todella haastavaa löytää valmentajaa kehittämään intohimoisen porukan peliä. Loppujen lopuksi sopiva koutsi löytyi, mutta asia jäi allekirjoittanutta vaivaamaan. Noin kuukauden pähkäilyn ja pohdinnan jälkeen synti idea alustasta jolla kuka tahansa voisi tarjota valmennuspalveluaan - tätä alustaa alettiin kutsua Incoachiksi.

Saskyn esports-opinnot alkoivat jo vuonna 2018 yhdessä Incoachin kanssa.
Saskyn esports-opinnot alkoivat jo vuonna 2018 yhdessä Incoachin kanssa.

ESPORTS-SKENEN SYVÄÄN PÄÄHÄN

Ensimmäisenä ideana oli toteuttaa täysin verkkopohjainen alusta, johon kuka tahansa valmentamisesta kiinnostunut pystyy luomaan oman profiilinsa ja valmentajaa etsivä pelaaja varaamaan hänelle sopivalta koutsilta opetusta. Tässä ideassa oli kuitenkin selviä haasteita ja puutteita, eikä alusta koskaan ottanut tuulta alleen. Näin jälkikäteen ajateltuna syyt ovat enemmän kuin ilmiselviä, mutta ei tässä artikkelissa sörkitä alan yritystoimintaa sen syvemmin. Muutaman kuukauden vierähdettyä alustan launchista oli selvää, että jotain tulee toiminnassa muuttaa. Sastamalan koulutuskuntayhtymä SASKY aloitteli esports-opintojaan syksyllä 2018 ja lyhyen keskustelun jälkeen selvisi, että yhtymällä olisi tarvetta osaavalle elektronisen urheilun valmentajalle ja opetussisällöntuottajalle. Incoach sai erittäin arvokkaan tilaisuuden lähteä pilotoimiaan esports-valmennusta täysin uutta kurssia kehittävän oppilaitoksen kanssa.

POTENTIAALIN TIEDOSTAMINEN

SASKY:n kurssi sisälsi valmennusta useassa eri pelissä ja yhdelle esports-kurssille osallistui kymmeniä opiskelijoita - valmennusta kehitettiin pilotin ja palautteen pohjalta, jonka siivittelemänä Incoach lähti tarjoamaan opetustaan myös muille oppilaitoksille. Pian mukaan liittyi Alajärven ammatti-instituutissa pyörivä esport-koulu, joka tunnetaan nykyisin myös nimellä KOVA Akatemia. Syksyllä 2019 Incoach muodosti palvelustaan tuotteen yhdessä muotoilukeskus Muovan kanssa, jonka siivittelemänä esports-valmennuspalvelua lähdettiin laajentamaan Suomen joka kolkkaan. Lukuvuotena 2020-2021 Incoachin esports-opetus oli osana noin 10 oppilaitoksen opetussuunnitelmaa, jonka lisäksi valmennusta järjestettiin leireillä ja verkossa.

JAMKin GamePitillä leireiltiin esportsin parissa kesällä 2020.
JAMKin GamePitillä leireiltiin esportsin parissa kesällä 2020.

NYKYHETKI

Kuten kaikki tietävät, vuosi 2020 toi mukanaan paljon muutoksia. Yleistynyt etätyöskentely ja -opetus on auttanut oppilaitoksia sekä vanhempia ymmärtämään etäilyn potentiaalin. Pelaaminen harrastuksena on kasvanut jonka myötä yhä useampi haluaa kehittää pelitaitojaan ja kuulla millaista olisi kilpailla ammattitasolla. Kuten myös aiemmin, Incoach yrittää parhaansa mukaan täyttää nämä tarpeet nuorten keskuudessa. Näemme, että oppilaitokset ovat oiva tapa tarjota ohjattua peliharrastusta ja -valmennusta, jolla vielä kaiken kukkuraksi voi edistää omia opintojaan. Incoachin esports-opetusta tullaankin näkemään lukuvuoden 2021-2022 aikana valtakunnallisesti yli 20 oppilaitoksessa, jonka lisäksi uusia verkkoja on heitelty myös kansainvälisille vesille. Opetustamme on kehitetty jatkuvasti ja ensi lukuvuodelle Incoachin opiskelijat saavat tueksi itsenäistä opiskelua tehostavat esports-opetusalustan.

Myös itse esports-valmentajien tilanteen ja aseman parantaminen on vahvasti Incoachin intresseissä - nostimme koutseille maksamiamme palkkioita vuoden 2020 lopulla 25%, jonka lisäksi pyrimme parhaamme mukaan parantamaan valmennustyön säännöllisyyttä ja kestävyyttä esports-kentällä. Työ vaatii kuitenkin jatkuvaa kehitystä, jonka vuoksi etsimmekin alati lisää apukäsiä ja yhteistyökumppaneita laajentamaan elektronisen urheilun opetusmahdollisuuksia. Kuluvana vuotena olemme työskennelleet yhdessä SEULin, KAMKin, Skyboxin sekä monen muun kanssa parantaaksemme pelaajien ja valmentajien paikkaa jatkuvasti muuttuvalla kilpapelialalla.

Incoachin neljännen toimintavuoden startatessa on töitä edessä enemmän kuin koskaan ennen. Kutsummekin siis kaikki edes hieman pelaamisesta kiinnostuneet mukaan esportsin monien mahdollisuuksien maailmaan. Haluamme antaa jokaiselle kiinnostuneelle mahdollisuuden kurkistaa elektroniseen urheiluun ja auttaa löytämään juuri sen oman tavan toimia tällä nykyaikaisella, mielenkiintoisella ja potentiaalisella alalla. Toivotammekin kaikille erinomaista kesää ja loppuvuotta 2021. Erityiskiitokset kaikille pelaajille, valmentajille. yhteistyökumppaneille ja asiakkaille jotka ovat olleet mukana tähän astisessa matkassa - tehdään yhdessä tulevista kolmesta vuodesta vielä hienommat! Peace🙏

Incoach on toiminut esports-alalla jo kolmen vuoden ajan valmentaen satoja pelaajia.
Incoach on toiminut esports-alalla jo kolmen vuoden ajan valmentaen satoja pelaajia.

Lisää luettavaa

arrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram